Telefon

(+355) 696277162

Shërbimet Mjekësore

Shërbimet Mjekësore

Your Medical Clinic ofron shumë shërbime mjekësore

Ne e dimë se shëndeti juaj është i rëndësishëm dhe duam ta bëjmë trajtimin dhe shërimin tuaj
sa më të lehtë. Në Your Medical Clinic ju merrni të gjithë përkujdesjen e nevojshme në një vend.

Kirurgji e Përgjithshme

Kirurgji e Përgjithshme

Kirurgjia e përgjithshme, siç tregon emri, përfshin një spektër të gjerë procedurash operative në lidhje me diagnostikimin dhe trajtimin e lëndimeve dhe sëmundjeve në çdo rajon të trupit.

Ekografi

Ekografi

Ekografia, e quajtur edhe imazhe diagnostike, është një seri testesh të ndryshme që marrin fotografi ose imazhe të pjesëve të ndryshme të trupit.

Gastrohepatologji

Gastrohepatologji

Gastroenterologjia është studimi i funksionit normal dhe sëmundjeve të ezofagut, stomakut, zorrës së hollë, zorrës së trashë dhe rektumit, pankreasit, fshikëzës së tëmthit, kanaleve biliare dhe mëlçisë...

Kardiologji

Kardiologji

Kardiologjia është degë e mjekësisë që merret me studimin dhe trajtimin e çrregullimeve të sistemit kardiovaskular, veçanërisht të zemrës, venave dhe arterieve.

Endokrinologji

Endokrinologji

Endokrinologjia është një degë e mjekësisë që merret me sistemin endokrin, i cili kontrollon hormonet në trupin tuaj.

Kirurgji Plastike

Kirurgji Plastike

Kirurgjia plastike përfshin riparimin, rindërtimin ose zëvendësimin e defekteve fizike të formës ose funksionit që përfshijnë lëkurën, sistemin muskuloskeletor...

Rezervoni Konsultën tuaj tani

Fokusi ynë nuk është vetëm në parandalimin dhe trajtimin e sëmundjeve, por edhe në promovimin e një jetese të shëndetshme.

Pyetje të Shpeshta

Kolonoskopia është një procedurë e cila i mundëson një mjeku (zakonisht një gastroenterolog) të imazhojë dhe ekzaminojë drejtpërdrejt të gjithë zorrën e trashë. Është efektiv në diagnostikimin dhe/ose vlerësimin e çrregullimeve të ndryshme gastrointestinale (p.sh. polipet e zorrës së trashë, kanceri i zorrës së trashë, divertikuloza, sëmundjet inflamatore të zorrëve, gjakderdhja, ndryshimi i zakoneve të zorrëve, dhimbjet e barkut, obstruksioni dhe radiografia jonormale ose skanimet CT). si në ofrimin e terapisë (për shembull, heqja e polipeve ose kontrolli i gjakderdhjes). Përdoret gjithashtu për depistimin e kancerit të zorrës së trashë. Avantazhi kryesor i kësaj teknike është se ajo lejon imazhin e gjetjeve jonormale dhe gjithashtu terapinë ose heqjen e këtyre lezioneve gjatë të njëjtit ekzaminim. Kjo procedurë është veçanërisht e dobishme për identifikimin dhe heqjen e polipeve prekanceroze.

 

Fibrogastroskopia (FGS) - ky është një ekzaminim i ezofagut, stomakut dhe duodenit (përkulja e parë e zorrës së hollë). Një tub i hollë fleksibël (fibrogastroskopia) kalon përmes gojës, kalon në ezofag dhe arrin në stomak dhe duodenum, duke kërkuar sëmundje të këtyre organeve si: sëmundja e refluksit gastroezofageal, ulçera peptike dhe ulçera duodenale, tumore beninje dhe malinje. Fibrogastroskopia i lejon specialistët të marrin mostra për histopatologjinë (për verifikim diagnostik), si dhe të kryejnë procedura të ndryshme terapeutike (për trajtimin e duhur).

 

 

 

 

 

Fibrogastroskopia caktohet pas ekzaminimit nga një specialist dhe kryhet kryesisht me këto indikacione: vështirësi në gëlltitje, ënjtje dhe dhimbje në pjesën e sipërme të barkut, të përziera, të vjella etj.

Ekzaminimi bëhet me stomakun bosh, kështu që pacienti nuk duhet të hajë të paktën 10 orë para procedurës. Është një ekzaminim i shkurtër që zgjat rreth 5-15 minuta.

Në fillim, goja dhe fyti i pacientit anestezohen me anestezi lokale. Në gojë vendoset një mbrojtës për të mos lënduar instrumentin dhe gradualisht kalon përmes tij në ezofag, stomak dhe në fillim të duodenit. Procedura është absolutisht pa dhimbje. Ndjenja e lehtë e mundshme e të përzierave.

img_1174