Telefon

(+355) 696277162

Endokrinologji

Endokrinologjia është një degë e mjekësisë që merret me sistemin endokrin, i cili kontrollon hormonet në trupin tuaj. Mjekët endokrinologë diagnostikojnë dhe trajtojnë një gamë të gjerë kushtesh që prekin sistemin endokrin, duke përfshirë diabetin mellitus, çrregullimet e tiroides, osteoporozën, mungesën e hormonit të rritjes, infertilitetin, problemet e kolesterolit, hipertensionin (presionin e lartë të gjakut), obezitetin dhe më shumë.
Hormonet rregullojnë metabolizmin, frymëmarrjen, rritjen, riprodhimin, perceptimin shqisor dhe lëvizjen. Pabarazitë hormonale janë arsyeja themelore për një gamë të gjerë kushtesh mjekësore.