Telefon

(+355) 696277162

Gastroentologji

Gastroenterologjia është studimi i funksionit normal dhe sëmundjeve të ezofagut, stomakut, zorrës së hollë, zorrës së trashë dhe rektumit, pankreasit, fshikëzës së tëmthit, kanaleve biliare dhe mëlçisë. Ajo përfshin një kuptim të detajuar të veprimit (fiziologjisë) normale të organeve gastrointestinale duke përfshirë lëvizjen e materialit përmes stomakut dhe zorrëve (lëvizshmërisë), tretjen dhe thithjen e lëndëve ushqyese në trup, largimin e mbeturinave nga sistemi dhe funksionin e mëlçisë si organ tretës. Gastroenterologjia përfshin çështje të zakonshme dhe të rëndësishme si polipet dhe kanceri i zorrës së trashë, hepatiti, refluksi gastroezofageal (urthi), sëmundja e ulçerës peptike, koliti, sëmundjet e fshikëzës së tëmthit dhe traktit biliar, problemet ushqyese, sindroma e zorrës së irrituar (IBS) dhe pankreatiti. Në thelb, i gjithë aktiviteti normal dhe sëmundjet e organeve të tretjes është pjesë e studimit të Gastroenterologjisë.